19 juli 2011

Let's take time to enjoy life...


Sta je af en toe eens stil bij hoe druk je door het leven rent, en zo veel moois aan je ziet voorbij gaan…
We kunnen nooit de tijd die voorbij is opnieuw doorbrengen met onze familie en geliefden.
Vaak voelen ze zich verwaarloosd omdat we zo druk bezig zijn met andere dingen en geen tijd nemen voor hen.
We moeten beseffen dat we onze familie en relaties naar waarde moeten schatten.
Onze kinderen, onze partner, onze broers en zussen hebben ons nodig.
Zelfs onze vrienden…
Als we niet leren om te genieten van wat belangrijk is in ons leven zullen we op een dag wakker worden en het zal allemaal weg zijn…

Ook belangrijk is tijd te nemen voor jezelf…
Ieder van ons heeft wel iets waar men van kan genieten, zelfs al is het maar enkele uren thuis zijn voor jezelf.
Zorg ervoor dat je tijd neemt want als we voor onszelf zorgen zullen we de kracht en de energie vinden om zorg te dragen voor onze dierbaren en hen de quality time te kunnen geven die ze verdienen.

Maak dus bewust een inspanning om te genieten van wat belangrijk is en zet je niet gevangen in de drukte van je leven waardoor je de belangrijke dingen om je heen uit het oog verliest.
Het leven is vol prachtige dingen en mensen en als je de tijd neemt om je te concentreren op wat echt belangrijk is zal je ontdekken hoeveel geluk je hebt…
 
 

2 opmerkingen:

 1. Heel mooi, vriendin Nancy!
  ’t Moet natuurlijk evenwichtig zijn: zichzelf graag zien precies om ook op degelijke manier ANDEREN graag te zien en aangenaam te zijn, zeker niet om egocentrisch, egoïstisch en verwaad te zijn of te worden.
  Je kent beslist het boek “Als hij maar gelukkig is” van Robin Norwood (er zijn zelfs hulgroepen). De Franse titel is nog veel beter “Ces femmes qui aiment trop”. En zichzelf tekort doen, hun eigenwaarde opgeven. Spijtig voor hen…Voor hen zouden je spreuken een hulp kunnen zijn.
  Heel veel liefs,
  Nadja
  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat als je teveel tijd hebt om jezelf niet voorbij te rennen, teveel tijd hebt om aan anderen en jezelf te denken. Alles is dubbel ook dit, maar in het normale dagelijkse leven is het wel zo dat men vergeet van te genieten van familie, vrienden ook de natuur, de mensen rondom ons.
  Sommigen hebben teveel tijd anderen te weinig, het is inderdaad belangrijk om altijd te genieten, eventjes stil te staan bij de belangrijke dingen van het leven...
  Grts Annick

  BeantwoordenVerwijderen